Skip to content

Parku i Madh i Liqenit të Tiranës

Liqeni Artificial

Parku i Madh i Liqenit të Tiranës i ka fillimet e veta në vitin 1957 – 1958. Gjatë kësaj periudhe filloi mbjellja e bimësisë dekorative, si dhe ndërtimi i infrastrukturës (rrjeti rrugor, bisedka, belvedere, çesma dekorative, stola, kosha, ndriçimi, etj). Që nga viti i krijimit e deri në vitet para ’90, Parku i Madh i Liqenit ka pasur një sipërfaqe shumë më të madhe nga ajo që ka sot, prej 228.6 Ha, nga e cila 188.8 Ha ka qënë sipërfaqe tokësore.

Eventet në këtë vendndodhje

Mars

shtu25mar10:00shtu12:00KROS TIRANA EYC 2022Kategoritë e eventeveSport,Të tjera

die26mar10:00MARATONË NDËRGJEGJËSUESEKategoritë e eventeveSport,Të tjera

prill

shtu01pri15:00shtu23:00DIGAKategoritë e eventeveEvente,Koncert,Muzikal,Muzikë