nëntor, 2019

Ky është një event i përsëritur

shtu09nën(nën 9)11:00die26jan(jan 26)12:30Shfaqje - Cirku KombetarCirk(nëntor 9) 11:00 - (Janar 26) 12:30 Cirku Kombëtar Organizatori: Cirku Kombëtar

Detajet e eventit

Cirku Kombëtar ju mirëpret në shfaqje cdo të shtunë dhe të dielë në orën 11:00.

Dita / Ora

Nëntor 9 (E shtunë) 11:00 - Janar 26 (E diel) 12:30

Vendi

Cirku Kombëtar

Rruga Dedë Gjo Luli

Organizatori

Cirku KombëtarCirku Kombetar Shqiptar është një pjesë e pandarë e cirkut botëror. Pionierët e parë të këtij arti në vendin tonë u shfaqën gjatë viteve 1932-1935, kryesisht në fushën e iluzionit dhe të ekuilibrit mbi tel. Në vazhdimësi numri i tyre u rrit dhe profilet ku ata luanin u zgjeruan, duke u pasuruar me numrat akrobatikë, numrat ajrorë, ato me kafshë, kllounatë e xhongleristikë. Në vitin 1959 ata artistë kurajozë e të talentuar realizuan një shfaqje të plotë cirku të titulluar “Shkopi Magjik”. Ky moment i rëndësishëm shënon krijimin e Cirkut Shqiptar, një pjesë e rëndësishme dhe me vlerë e kulturës dhe artit tonë kombëtar. Arti i cirkut në vendin tonë është i pëlqyeshëm nga të gjitha moshat. Nuk ka një skenë, stadium apo shesh në Shqipëri ku artistët akrobatë nuk kanë luajtur dhe nuk kanë shfaqur aftësitë e tyre të rralla artistike. Ata gjithmonë janë duartrokitur  fuqishëm nga shikuesit.+355 4 225 6290 Rruga Dedë Gjo Luli

Cirku KombëtarRruga Dedë Gjo Luli Cirku Kombetar Shqiptar është një pjesë e pandarë e cirkut botëror. Pionierët e parë të këtij arti në vendin tonë u shfaqën gjatë viteve 1932-1935, kryesisht në fushën e iluzionit dhe të ekuilibrit mbi tel. Arti i cirkut në vendin tonë është i pëlqyeshëm nga të gjitha moshat.

Kerko
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
X
X
X
X