shkurt, 2020

enj20shku18:3020:30Misteti i Henri PickFilm18:30 - 20:30 Muzeu Historik Kombëtar, Sheshi Skënderbej Organizatori: Kinoklubi Frankofon i Tiranes Kategoritë e eventeve:Filma

Detajet e eventit

Shfaqja e filmit «Misteti i Henri Pick», nga Rémi Bezançon
(2019 – 1h41- komedi, dramë)

Brenda një biblioteke të çuditshme thellë në Bretanjë, në botuese e re zbulon një dorëshkrim të jashtëzakonshëm, të cilin vendon ta botojë menjëherë. Romani bëhet libri më i shitur. Por autori i tij, Henri Pick, një picajol breton vdekur para dy vitesh, nuk kishte shkruar, sipas gruas së tij, asgjë tjetër në jetë përveç listave të pazarit. Një kritik i famshëm letrar, i bindur se bëhej fjalë për një mashtrim, vendos të hetojë me ndihmën e vajzës enigmatike të Henri Pick.

Sinopsi : https://www.youtube.com/watch?v=ceA4A7QuJMo

FALAS – Në gjuhën frënge me titra në shqip
Organizuar nga Aleanca Franceze e Tiranës dhe Ambasada e Francës në Shqipëri, në bashkëpunim me Muzeun Historik Kombëtar.

Projection du film « Le Mystère Henri Pick » de Rémi Bezançon
(2019 – 1h41- comédie, drame)

Dans une étrange bibliothèque au cœur de la Bretagne, une jeune éditrice découvre un manuscrit extraordinaire qu’elle décide aussitôt de publier. Le roman devient un best-seller. Mais son auteur, Henri Pick, un pizzaïolo breton décédé deux ans plus tôt, n’aurait selon sa veuve jamais écrit autre chose que ses listes de courses. Persuadé qu’il s’agit d’une imposture, un célèbre critique littéraire décide de mener l’enquête, avec l’aide inattendue de la fille de l’énigmatique Henri Pick.

Bande-annonce : https://www.youtube.com/watch?v=ceA4A7QuJMo

GRATUIT – En français sous-titré albanais
Organisé par l’Alliance Française de Tirana et l’ambassade de France en Albanie, en partenariat avec le Musée Historique National.

Dita / Ora

(E enjte) 18:30 - 20:30

Vendi

Muzeu Historik Kombëtar

Sheshi Skënderbej

Organizatori

Kinoklubi Frankofon i TiranesAleanca Franceze e Tiranes propozon shfaqjen e nje filmi francez te enjten e pare dhe te trete te çdo muaji, ora 17:30, ne Kinema Imperial Agimi.info@aftirana.org Rruga e Barrikadave


Kerko
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
X
X
X
X