Skip to content

Ky është një event i përsëritur

MBRETI LIR

enj23nën19:00MBRETI LIRKategoritë e eventeveArt/Kulturë,Teatër

Detajet e eventit

Pas një suksesi të jashtëzakonshëm vitin e kaluar, vepra e pavdekshme e William Shakespeare-s, “Mbreti Lir”, rikthehet si përgjigje e drejtpërdrejtë e kërkesave të paçmueshme të publikut tonë të dashur. Gjatë gjithë vitit, pyetja që mbizotëroi në çdo bisedë dhe në çdo takim me ju ishte: “A do të rikthehet ‘Mbreti Lir’?” E sot, me kënaqësi të veçantë dhe një ndjenjë triumfi, Teatri Metropol njofton se po, e kemi sjellë atë mbrapsht për ju, në përgjigje të kësaj kërkese të pandalshme.

“Mbreti Lir” është një sagë e fuqishme që zbulon dinamikat e pushtetit, të çmendurisë dhe të dashurisë. Historia rrëfen përplasjen tragjike të mbretit të plakur Lir me pasojat e vendimeve të tij, të cilat çojnë në një sërë ngjarjesh që shpërthejnë në konflikt, mashtrim dhe humbje. Duke u përfshirë në një botë ku vlerat morale shndërrohen dhe tradhtia mbizotëron, personazhet përfundojnë në një udhëtim të dhimbshëm të vetëzbulimit dhe ndëshkimit.

Në rikthimin e kësaj shfaqjeje në Teatrin Metropol, aktorët do të sjellin një interpretim edhe më të thelluar të këtyre personazheve kompleksë, duke zhytur publikun në një botë ku çdo replikë dhe çdo gjest ka një rëndësi të veçantë. Skenografia dhe kostumografia pasqyrojnë thellësitë e ndryshme të dramës, duke e bërë “Mbreti Lir” jo vetëm një shfaqje për t’u parë, por një përvojë për t’u jetuar.

Dita / Ora

(E enjte) 19:00

Kohët e eventeve te zgjedhur në këtë Seri të Përsëritshme të Eventeve

30/11/2023 19:0001/12/2023 19:0002/12/2023 19:0003/12/2023 19:0007/12/2023 19:0008/12/2023 19:0009/12/2023 19:0010/12/2023 19:0014/12/2023 19:0015/12/2023 19:0016/12/2023 19:0017/12/2023 19:00

Organizatori

Bashkia e Tiranës

Bashkia Tiranë është një bashki në Qarkun e Tiranës në Shqipëri. Ajo përfshin kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranën si dhe njësitë administrative Zall-Bastar, Zall-Herr, Shëngjergj, Dajt, Kashar, Farkë, Ndroq, Vaqarr, Petrelë, Bërzhitë, Krrabë, Pezë dhe Baldushk.
0800 0888 Sheshi Skënderbej

Më shumë

Teatri Metropol - Qendra Kulturore Tirana

Misioni i Qendrës Kulturore “Tirana” është të pasurojë, edukojë dhe argëtojë në mënyrë gjithëpërfshirëse publikun në mbarë territorin e Tiranës, me anë të eksperiencave artistike, të cilat promovojnë vlerat më të mira kombëtare dhe botërore.
+355 67 227 0668 Rruga Ded Gjo Luli

Më shumë