Skip to content

Ky është një event i përsëritur

FESTIVALI I POEZISË

hën29maj19:00hën09:24FESTIVALI I POEZISËKategoritë e eventeveArt/Kulturë,Festival

Detajet e eventit

Zërat e rinj të poezisë, do të përmbledhen në një antologji poetike, nga botimi i Qendrës Kombëtare të Librit dhe Leximit ku nga kjo përmbledhje do të evidetohen disa poezi të çdo krijuesi nga talenti, vokacioni, stili dhe një biografi të vogël për secilin.

Ky festival do të rikthejë në traditë të kryeqytetit leximin poetik, një traditë që qytetet dhe kryeqytetet europiane e kanë të konsoliduar.

Leximi poetik rrit ndjeshmërinë, pasuron përceptimin, ndryshon konceptin për jetën mjedisin, rrit etikën ndaj vetes dhe tjetrit. Mardhënia e krijuesit me audiencën nëpërmjet leximeve është kusht për zhvillimin e poezise dhe poeteve. Ata vlersohen kur degjohen, poezia animohet prej zërit të tyre dhe bashkëbisedimit me degjuesin.

Dita / Ora

(E hënë) 19:00 - 09:24

Vendi

Reja

Tirana

Kohët e eventeve te zgjedhur në këtë Seri të Përsëritshme të Eventeve

30/05/2023 19:0031/05/2023 19:00

Organizatori

Bashkia e Tiranës

Bashkia Tiranë është një bashki në Qarkun e Tiranës në Shqipëri. Ajo përfshin kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranën si dhe njësitë administrative Zall-Bastar, Zall-Herr, Shëngjergj, Dajt, Kashar, Farkë, Ndroq, Vaqarr, Petrelë, Bërzhitë, Krrabë, Pezë dhe Baldushk.
0800 0888 Sheshi Skënderbej

Më shumë