Skip to content

B40

Balkan Cities Network

Samiti B40 i Tiranës, i cili ishte Samiti i tretë i nivelit të kryebashkiakëve të Rrjetit B40, u zhvillua në qytetin e Tiranës nga data 29 deri më 31 janar 2024, me pjesëmarrjen e 27 pushteteve vendore me temën “Ndërtimi i rezistencës urbane dhe reagimi ndaj krizës. “. Në Samit, kryesia e Rrjetit iu dorëzua nga kryetari i Bashkisë së Athinës, z. Haris Doukas, kryetarit të Bashkisë së Tiranës, z. Erion Veliaj për një mandat një vjeçar. Gjatë Samitit u organizuan disa aktivitete si “Ndërhyrjet e kryetarëve të komunave në lidhje me Rrjetin B40 dhe temën e Samitit”, “Dy Panele Tematike”, “Takimet e Grupit të Punës”, “Takimet Bilaterale” dhe “Ngjarjet e Rrjetit”. Krahas këtyre aktiviteteve u miratuan nga kryetarët e bashkive të qyteteve anëtare “Struktura Organizative e Rrjetit B40 dhe Dokumenti i Parimeve të Punës”, i cili është statuti i Rrjetit dhe “Dokumenti i Strategjisë së Diplomacisë së Qytetit B40” si rezultat i përpjekjeve për institucionalizimin e Rrjeti B40.

https://b40network.org/

Evente nga ky organizator

Nuk ka evente