Skip to content

Sarandë

1

Saranda është një qytet në Rivierën Shqiptare, në jug të Shqipërisë. I vendosur midis detit Jon dhe kodrave me ullishte, qyteti ndodhet në një gji në formë patkoi, i rrethuar nga plazhe dhe një shëtitore. Në qendër janë mbetjet arkeologjike të një sinagoge të shekullit të 5-të, më vonë një bazilikë e hershme e krishterë. Mozaikët e ndërlikuar të dyshemesë janë ende të dukshëm. Kalaja e Lëkurësit e shekullit të 16-të është në majë të një kodre mbi qytet.

Eventet në këtë vendndodhje

qershor

enj15qerGjatë gjithë ditësSARANDA TI AMOKategoritë e eventeveJashte Tirane,Panair,Sport

pre16qerGjatë gjithë ditësSARANDA TI AMOKategoritë e eventeveJashte Tirane,Panair,Sport

shtu17qerGjatë gjithë ditësSARANDA TI AMOKategoritë e eventeveJashte Tirane,Panair,Sport

die18qerGjatë gjithë ditësSARANDA TI AMOKategoritë e eventeveJashte Tirane,Panair,Sport

hën19qerGjatë gjithë ditësSARANDA TI AMOKategoritë e eventeveJashte Tirane,Panair,Sport

mar20qerGjatë gjithë ditësSARANDA TI AMOKategoritë e eventeveJashte Tirane,Panair,Sport