Skip to content

Kopshti Zoologjik

Liqeni Artificial

Kopshti Zoologjik i Tiranes gjendet pranë Kopshtit Botanik, në fund të digës së liqenit artificial të Tiranës, e quajtur shëtitorja “Lasgush Poradeci”.

Ky kopsht ka një sipërfaqe prej 5,97 hektarësh, nga të cilat 4,35 hektarë janë sipërfaqe e gjelbër, 1,3 hektarë janë sipërfaqe ujore e përbërë nga basene të vegjël me ujë, 1,8 hektarë zihen nga rrugë dhe sheshe të vogla dhe 0,14 hektarë janë sipërfaqe ndërtimi të destinuara për kafshët dhe shpendët. Veçanërisht pas viteve 90‘, ka pasur një pakësim të ndjeshëm të kafshëve të egra, ndërkohë kopshti zoologjik frekuentohet për lulishtet dhe sipërfaqet e tij të gjelbërta.

Eventet në këtë vendndodhje

nëntor

mër29nën10:00mër13:00KRIJUESIT E VEGJËL TË QILIMAVEKategoritë e eventeveFestë,Muzikë

enj30nën10:00enj13:00KRIJUESIT E VEGJËL TË QILIMAVEKategoritë e eventeveFestë,Muzikë

dhjetor

pre01dhje10:00pre13:00KRIJUESIT E VEGJËL TË QILIMAVEKategoritë e eventeveFestë,Muzikë